maandag 11 augustus 2008

Winnaar Eredivisie Vrouwenpolder

Na een weekend vrij gehad te hebben en 2 weekjes rustig getraind te hebben, stond afgelopen weekend de laatste eredivisie van dit jaar op de planning. In vrouwenpolder startte ik met Michelle Stiekema. We waren een gelegenheidsduo omdat de partners met wie we eigenlijk zouden spelen af hadden gezegt. We stonden als 3e geplaatst.

Op zaterdag was het voor ons in de eerste partijen goed inkomen. Taken verdelen en ondekken wie wat kan hebben in het veld en wat niet. Na 2 gewonnen wedstrijden moesten we spelen voor een directe plek in de halve finale. We speelden tegen Madeleine Meppelink en Margo Wiltens. Ons spel was in het heerlijke weer niet echt vrij en een beetje te gespannen. De side-out werd moeilijk gemaakt en zij speelden makkelijker. We verloren met 2-0 waardoor we op zondag een extra wedstrijd moesten spelen om in de halve finale te komen.

Omdat we vergeten waren op zaterdag te vragen hoe laat wie die wedstrijd moesten gaan spelen stonden we al om 7uur naast ons bed om, om half 9 op de velden te zijn (wie weet moesten we wel al om 9uur spelen). Erg jammer.. we moesten pas om half 12 dus we waren 2 uur te vroeg. haha.. Met onze duffe koppies hebben we in de strandtent gekeken naar de teams die wel vroeg in de regen moesten starten. De wind kwam naarmate de dag vorderde ook steeds meer opzetten. De partij van half 12 wonnen we, dus stonden we in de halve finale.

In de halve finale speelden we tegen Marleen van Iersel en Danielle Remmers. Zij stonden eerste geplaatst. We konden dus lekker vrij spelen. Met windkracht 6 had ik in mijn service nog een paar heeeeele rare acties gemaakt, maar gelukkig naast dat ook een paar aces.
De bal deed hele rare dingen met deze wind. Het spel werd meer verdedigen en overleven dan aanvallen. We wisten in een spannende partij wel met 2-0 te winnen. Onwijs leuk en blij waren we. Voor mij was dit, dit jaar de eerste finale die ik ging spelen. Super cool.

In de finale moesten we weer tegen Margo Wiltens en Madeleine Meppelink. We hadden de zware halve finale nog wel in de benen zitten. Pas in de 2e set hadden we dit opzij gezet en gingen weer knokken. De 2e set wisten wij wel te winnen dus gingen we een 3e set spelen.
Deze 3e set hadden tot 8-7 Margo en Madeleine het initiatief. Echter wisten wij op deze stand een break te maken naar 11-9 voor ons. Hierna volgden 2 ontzettend spannende rally's die wij uiteindelijk wonnen. 13-9 dus.. Gewoon doorvechten dacht ik. En ja hoor 2 eigen fouten van hun en we hadden gewonnen!! De 1e plek, wat een supergevoel!

1 opmerking:

Unknown zei

Van harte gefeliciteerd!
Super gedaan!
Bedankt voor je mooie verslag.
Groet,
Ankie (moeder Michelle)