dinsdag 13 mei 2008

Vreemd kwalificatieweekend 2008

Hoi Allemaal,

Afgelopen zaterdag heb ik met Ilke Meertens de kwalificatie gespeeld in Nesselande. Bij dit starttoernooi kon je een plekje verdienen in de eredivisie, 1e divisie of 2e divisie.
Het was een ontzettende warme dag die al om 8 uur 's ochtends begon. Ilke en ik moesten tot 13.00 uur wachten voordat we onze eerste wedstrijd mochten spelen. Dit verliep goed en we wonnen overtuigend met 2-0. De tweede wedstrijd speelden we 3 uur later ook erg overtuigend en wonnen we dus ook met 2-0. Hierdoor moesten we nog 1 wedstrijd te winnen om in de eredivisie te komen.
De organisatie was een grote rommel en we werden van hot naar her gestuurd. Eerst hadden we dit speelschema dan weer een andere dus eerst deze tegenstander en dan weer een andere. We wisten zo absuluut niet wanneer we tegen wie waar moesten spelen. Erg jammer want we moesten uiteindelijk weer 5 uur wachten voor de laatste wedstrijd. Om half 10 's avonds begonnen we de wedstrijd. De zon was al bijna onder en het was nog lastig volleyballen.
We speelden niet met overtuiging en in de tweede set konden we door het slechte licht de bal nog moeilijk inschatten. Helaas we verloren deze pot! Geen eredivisie maar 1e divisie dus.. Een grote teleurstelling omdat we eerder die dag lekker speelden.
Op zondag speelden wij de 1e divisie. Dit ging niet soepel, met de teleurstelling nog steeds in het achterhoofd en de lange dag van gister(14 uur op het strandje). We wisten we onze potjes te winnen en uiteindelijk konden we in de halve finale en in de finale met meer overtuiging spelen en konden we met dikke cijfers winnen.
Uiteindelijk dus een vreemd weekend met een goed einde. Door onze 1e plek mogen we komend toernooi wel gewoon in de eredivisie starten. Dit toernooi is in Amsterdam van 5-8 juni.

Geen opmerkingen: